open-navfaktor-logo
search
Krvni delikti
Zločin koji je šokirao BiH: "Nije mi dalo, borio sam se sa tim, k'o da je sve začarano ovo okolo"
Krajiški kanibal Sabahudin Velić u septembru 2018. godine počinio je jedan od najstravičnijih zločina koji se desio u BiH.
03.03.2020. u 22:39
get url
text

U stanju neuračunljivosti, prema vlastitom priznanju, u dvorištu porodične kuće ubio je svoju majku Nasihu, čije je dijelove tijela jeo, premještao na nekoliko lokacija da bi ga, u konačnici, raskomadao i razbacao po okolnim livadama, dok je jedan dio zakopao u blizini kuće.

- Nisam puno mog'o ni spavat', tol'ki je strah u mene bio, vidiš kol'ko sam omršavio i dršćem i sve. Nije mi dalo, borio sam se sa tim k'o da je sve začarano ovo okolo. Što su se psi pojavljivali, što vrane, što ptice, vidite oblake, sve nešto ima povezano. A bio je i ćuko jedan mali sa mnom, koji me je isto navodio da to radim - ispričao je istražiteljima tokom rekonstrukcije u selu Velići kod Bosanske Krupe.

Bio je tih mladić, nenametljiv, posljednjih godina rijetko izlazio s društvom. U mladosti je izgubio djevojku, utopila se u Uni. Okrenuo se vjeri, više nego ikad prije i sopstvenom tumačenju jave i snova koje ga je odvelo u tamu. Šta se dogodi kada razum zakaže? Kako je nestala majka? U kakvoj su vezi, oblaci, vrane i psi? Kako su istražitelji došli do ubice, kako do žrtve i šta svjedoče o ubistvu sa jasnim elementima kanibalizma, saznajete u novoj epizodi serijala Krvni delikti Federalne televizije.

Pogledajte priču o jednom od najstravičnijih zločina koji se desio u BiH, uz upozorenje da snimci koji slijede sadrže uznemirujuće scene.

 

Krvni delikti, 03.03.2020.

Bio je tih mladić, nenametljiv, posljednjih godina rijetko izlazio s društvom. U mladosti je izgubio djevojku, utopila se u Uni. Okrenuo se vjeri, više nego ikad prije i sopstvenom tumačenju jave i snova koje ga je odvelo u tamu. Šta se dogodi kada razum zakaže? Kako je nestala majka? U kakvoj su vezi, oblaci, vrane i psi? Kako su istražitelji došli do ubice, kako do žrtve i šta svjedoče o ubistvu sa jasnim elementima kanibalizma, saznajete u novoj epizodi serijala #KrvniDelikti. Urednica: Elma Kazagić. Ostale epizode pogledajte na www.federalna.ba/bhs/podkategorija/287838/krvni-delikti

Posted by federalna.ba on Tuesday, March 3, 2020

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.