open-navfaktor-logo
search
Podrška gradonačelnika
Zlatnik Grada Sarajeva za hrabru i dostojanstvenu borbu Udruženja Think Pink-zajedno smo jedno
Grad Sarajevo kontinuirano podržava plemenitu i značajnu misiju Udruženja Think Pink-zajedno smo jedno, koja je od izuzetne važnosti u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena, a u okviru koje se 25., 26. i 27. septembra održala 13. po redu trka/šetnja za ozdravljenje Race for the Cure.
29.09.2020. u 20:19
get url
text

Timovima iz cijele Evrope pridružio se i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

- Izazovna vremena pandemije koronavirusa dovela su do otkazivanja mnogih događaja, ali Race for the Cure, motiviran hrabrošću i dostojanstvenoj borbi ujedinjenih žena, podignut je na novi digitalni nivo i veliku evropsku, web platformu Think Pink Europe - ističe Skaka.

Regionalnoj direktorici Udruženja Neli Hasić i PR-u trke, Samiru Poričanin-Petrešin, gradonačelnik je uručio zlatnik Grada Sarajeva:

- Već treću godinu, počastvovani smo podrškom Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Skakom. Danas smo odlikovane zlatnikom koji će nam biti dodatni motiv i podstrek u radu - istakle su.

Gradonačelnik je dodao da će Grad kao institucija uvijek stajati iza entuzijazma i nesebičnog angažmana ovog Udruženja.

Bosna i Hercegovina našla se ove godine na četvrtom mjestu po broju registriranih građana. Race for the Cure/Trka/Šetnja za ozdravljenje u BiH se održava od 2008. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.