Ponedjeljak, 27.03.2023.
FOTO: Damir Hodžić

Zlatni ljiljani počeli pripreme za EP, novi selektor od Džeke "posudio" nadimak za svoje izabranike

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas se okupila na Ilidži gdje je počela s finalnom fazom priprema za Evropsko prvenstvo.

Novi selektor Zlatnih ljiljana Ifet Mahmutović u popodnevnim satima održao je sastanak sa igračima, a bronzani sa Paraolimpijskih igara u Tokiju prvi trening odradili su večeras u dvorani hotela Malak, gdje će se pripremati sve do 12. oktobra.

VEZANI TEKST - Mahmutović za Faktor: Neki su nas sustigli i prestigli, ciljamo najsjajnije odličje

Nakon dana odmora slijedi put u turski Kemer, gdje se od 17. do 23. oktobra održava Evropsko prvenstvo.

U nedavnom razgovoru za Faktor novoizabrani selektor je kazao kako su ciljevi na narednom kontinentalnom šampionatu oni najviši, odnosno zlatna medalja, ali je i kako nas je konkurencija sustigla, pa i prestigla.

Pred finalnu fazu priprema i okupljanje na Ilidži Mahmutović je pred svoje izabranike postavio jasne uvjete koje moraju ispuniti, ako žele biti dio tima.

Tim koji predvodi od nedavno nazvao reprezentacijom "Dijamanata", a u svom prvom obraćanju igračima rekao je:

- Ekstremna temperatura i pritisak potrebni su da bi se formirao grafit, odnosno kristalni ugljenik, koji je osnova dijamanta na atomskom nivou. Molekularna struktura grafita je u osnovi heksagonalna, a pod uticajem visokog pritiska i temperature pretvara se u trougaonu, što je osnovna molekularna struktura dijamanta. Ako neko želi biti "dijamant" ne gine mu rad pod pritiskom, to je jedini recept kako se dijamant brusi. U protivnom ne treba ni pomišljati.

Valjda se kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko neće ljutiti zbog činjenice da je Mahmutović "posudio" njegov nadimak za svoje izabranike, jer ipak je riječ o najtrofejnijom selekciji naše zemlje.

Za kraju vrijedi još spomenuti da će naši odbojkaši na EP-u igrati u grupi C sa Poljskom, Mađarskom i Gruzijom.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh