open-navfaktor-logo
search
Počinje EP
Zlatni ljiljani kreću u misiju povratka na evropski tron
Za razliku od posljednjih 20 godina, Zlatni ljiljani ovoga puta na kontinentalni šampionat stižu kao bronzani sa prethodnog
15.07.2019. u 07:26
get url
text

Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci počinje danas u Budimpešti, a na njemu će učestvovat i najtrofejnija evropska reprezentacija, selekcija Bosne i Hercegovine. Za razliku od posljednjih 20 godina, Zlatni ljiljani ovoga puta na kontinentalni šampionat stižu kao bronzani sa prethodnog, tako da će naša najtrofejnija reprezentacija ovoga puta jurišati na zlato.

Zlatni ljiljani su prije dvije godine pomalo iznenađujuće poraženi od Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva, koje je održano u Poreču, a upravo su Rusi kasnije postali prvaci Starog kontinenta. Rusija je tako prekinula 20-godišnju vladavinu Zlatnih ljiljana Evropom, no nadati se da su tri ciklusa priprema za nastup u prijestolnici Mađarske odrađeni dovoljno kvalitetno kako bi naša selekcija evropsku titulu vratila u svoje posjed.

- Očekuje nas dosta neizvjesno prvenstvo gdje naši reprezentativci silno žele povratak na tron - naveli su iz tabora naše najtrofejnije selekcije.

U misiju povratka na Evropski tron naši odbojkaši kreću danas. Prvi protivnik u grupi B bit će im Holandija, selekcija koja zna biti nezgodan protivnik i koja može pomrsiti račune onim najboljim timovima među koje, pored BiH, spadaju aktuelni prvaci Evrope Rusi, kao i reprezentacije Ukrajine i Njemačke. Utakmica s Holandijom počinje u 13.15 sati, dok se od 19.15 sati naš nacionalni tim u reprizi meča za bronzu sa posljednjeg EP-a sastaje sa Hrvatskom.

Osim Hrvatske i Holandije u grupi B nalaze se Rusija, Poljska i Turska, koja je onako "na prvu" dosta jača od grupe A u kojoj su Njemačka, Mađarska, Latvija, Litvanija, Srbija i Ukrajina.

Direktan prijenos utakmica sa Evropskog prvenstva moći ćete praviti OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.