open-navfaktor-logo
search
Odbojkaši stigli kući
Zlatni ljiljani iz Tokija se vratili s medaljama
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci vratili su se večeras iz Tokija, gdje su sudjelovali na Paraolimpijskim igrama.
06.09.2021. u 20:42
get url
text

VEZANI TEKST - Oni su ponos BiH: Zlatni ljiljani za 24 godine osvojili 24 velike medalje
 

Zlatni ljiljani sletjeli su večeras na aerodrom u Sarajevu, a još jednom su s velikog takmičenja oko vrata donijeli medalje.

Odbojkaši BiH u Tokiju su osvojili bronzu, nakon što su u duelu za treće mjesto nadigrali Brazil. Podsjetimo da je bh. odbojkaše u borbi za plasman u finale zaustavio Iran, koji se na kraju okitio zlatom.

Ekspediciju Bosne i Hercegovine dočekale su porodice, rodbina, prijatelji...Po dolasku na aerodrom nagrađeni su gromoglasnim aplauzom.

Tokom dočeka istaknut je i transparent Banjalučana posvećen reprezentativcu Stevanu Crnobrnji.

- Bronza se osvaja kao i zlato. Ti si naš ponos - napisano je ćirilicom.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila je 24 medalje na velikim takmičenjima.

{$galerijaFotografija}

Bh. tim u sjedećoj odbojci na Paraolimpijskim igrama nastupio je u sastavu: Sabahudin Delalić (kapiten), Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Mirzet Duran i Safet Alibašić.

Stručni štab sačinjavali su: Mirza Hrustemović, Ejub Mehmedović i Zikret Mahmutović (sjedeća odbojka), a uz naš tim bili su i doktor Mirsad Muftić, te ekonom Dževad Šabeta.

Doček paraolimpijaca, 06.09.2021.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.