open-navfaktor-logo
search
Uhapšeni su
Zlatku Lagumdžiji lopovi u tržnom centru ukrali novčanik, sa kartica mu potrošili 10.000 KM
Zlatko Lagumdžija, nekadašnji ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik SDP-a, opljačkan je nedavno u Sarajevu.
17.01.2023. u 14:31
get url
text

Njemu su dvojica lopova, od kojih je jedan maloljetan, u jednom tržnom centru u Sarajevu, ukrali novčanik.

U njemu nije bilo puno novca, ali su zato, kako nam je nezvanično potvrđeno, sa njegovih bankovnih kartica prije nego što su blokirane, potrošili oko 10.000 KM.

Kartice su koristili za kupovanje različite robe, a kako saznajemo, tom prilikom snimile su ih i pojedine kamere videonadzora.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da su pripadnici PU Novo Sarajevo jučer u popodnevnim satima uhapsili S. R. (1986), rođen i nastanjen u Zvorniku, i maloljetnu osobu, rođenu 2005. godine.

- Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 286. (Krađa), na štetu Z. L. iz Sarajeva - navodi se u kratkoj policijskoj vijesti.

Dodaje se da su u pretresu stana koji koristi S. R. na području Općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela.

- O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - navodi se u policijskom izvještaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.