Petak, 29.09.2023.
FOTO: Fena

Zlatko Dalić dočekan u rodnom gradu: Ponosno ističem da sam iz Livna i nikad me nije bilo sramota to reći

Nakon dočeka u Varaždinu, selektoru fudbalske reprezentacije Zlatko Daliću priređen je doček i u rodnom Livnu.

Tim povodom od 16 sati počela je muzička fešta, a pred nekoliko hiljada navijača u 18 sati stao je i Dalić.

Selektor Vatrenih istakao je da je dobio doček u rodnom gradu kakav zaslužuje i kakav će se pamtiti.

- Dobro večer svima. Veliko vam hvala na emocijama i strasti koju pokazujete meni i hrvatskoj reprezentaciji. Hvala svima koji podržavaju reprezentaciju u Bosni i Hercegovini i regiji. Hvala i ljudima koji su ovo organizirali i mojim prijateljima muzičarimakoji su opet ovdje u Livnu. Ja sam ponosan i sretan po tko zna koji put - rekao je Dalić pred oduševljenom masom u Livnu.

- Na svakom dočeku vidim puno mladih ljudi, puno djece u dresovima, to je velika stvar. Mladi ljudi mogu prepoznati primjer igrača hrvatske fzdbalske reprezentacije. Oni su sve u životu napravili, zaradili novce, ali kada igraju za Hrvatsku dođu s velikom strasti i emocijom. Dragi Bog ih uvijek nagradi, zato moji dragi mladi ljudi, vjerujte i sve se može napraviti.

- Mogu vam biti primjer. Pošao sam iz Livna, maloga mjesta, bio sam niko i ništa, ali vjerovao sam u sebe. Uvijek možete ostvariti svoje snove ako se tako ponašate, nikad nemojte odustati! Cijelim putem ponosno sam isticao da sam došao iz Livna i nikad me nije bilo sramota to reći - kazao je Dalić.

Na svečanom dočeku selektoru hrvatske reprezentacije u Livnu nastupili su Mate Bulić, Jole, Dražen Zečić, Tiho Orlić, Alen Nižetić, Macao bend i drugi.

 

 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh