open-navfaktor-logo
search
Selektor Hrvatske
Zlatko Dalić biranim riječima govorio o Ivici Osimu, poželio sreću Zmajevima
Jedan od učesnika utakmice humanih zvijezda Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji je završen bez pobjednika (5:5) je i Zlatko Dalić, selektor Vatrenih .
05.05.2022. u 20:04
get url
text

Livnjak koji je Hrvatsku odveo do srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji za N1 je govorio i o Ivici Osimu, koji je u nedjelju preminuo u Grazu.

- Moje saučešće njegovoj porodici i cijeloj fudbalskoj porodici. Izgubili smo jednog velikog znalca, virtuoza, legendu fudbala. Jednog od najvećih ikada. Trenera, ali i čovjeka. Upoznao sam ga, imao sam tu čast. Bio sam i na promociji njegovog filma u Sarajevu. Veliki je ovo gubitak za sve nas - kazao je Dalić, koji je pohvalio organizaciju utakmice u Travniku:

VEZANI TEKST - Spektakl u Travniku: Ovacije za Ćiru Blaževića, BiH i Hrvatska remizirale na Piroti

- Želio bih se prije svega zahvaliti organizatorima na ovom fenomenalnom događaju. Drago mi je što možemo da se družimo, da budemo zajedno i da se skupimo povodom jedne humanitarne akcije koja je vrijedna, a s druge strane zbog Ćire Blaževića koji je to zavrijedio u Travniku. Stvarno, prelijepo je i svaka čast svima.

Osvrnuo se i na to kakvu bi selekciju imala Bosna i Hercegovina kada bi za nju igrali svi fudbaleri koji su rođeni tu.

- Prije četiri godine imali smo četiri selektora iz Bosne i Hercegovine koji su ostvarili plasman na Mundijal. Puno je tu dobrih igrača, puno dobrih trenera koji su porijeklom iz BiH i zaista to bi bila svjetska reprezentacija.

Volio bih kada bi Bosna i Hercegovina kao fudbalska reprezentacija plasira se na veliko takmičenje. To zaslužuje, jer ima dobre igrače. Treba tu malo i sreće, malo lakšeg žrijeba. Hrvatska to čini konstantno, ali volio bih da to čini i Bosna i Hercegovina - kazao je Dalić za N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.