open-navfaktor-logo
search
Sportista stoljeća
Zlatan Saračević pristupio Bijedićevim Socijaldemokratima
Čovjek sa ovakvim referencama svakako da je dobrodošao, izjavio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić
26.12.2019. u 14:51
get url
text

Zlatan Saračević, doktora nauka iz oblasti Kineziologije, sportista stoljeća Tuzle, osvajač zlatne medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope u bacanju kugle i srebrene s Univerzijade u Edmontonu u Kanadi, prvi sportista koji je ponio zastavu nezavisne države BiH na Olimpijadi u Barceloni 1992. godine, pristupio je Socijaldemokratama BiH. Potpisivanjem pristupnice, Saračević je odlučio da se politički aktivira.

-Neobično mi je drago što je gospodin Zlatan Saračević, najuspješniji sportista stoljeća Tuzle priključio se SDBiH i na taj način prepoznao novu snagu socijaldemokratske orjentacije koja bi u budućnosti trebala da popravi stanje u gradu, kantonu i čitavoj BiH. Čovjek sa ovakvim referencama svakako da je dobrodošao – izjavio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić.

Trebamo podsjetiti, da je trećeg marta 1980. godine u album tuzlanskog sporta zlatnim slovima zapisano ime Zlatana Saračevića, pošto je u zapadnonjemačkom gradu Zindelfingenu, na Evropskom prvenstvu, osvojio prvo mjesto u bacanju kugle. Hitac je iznosio 20,43 metra. Bilo je to prvo evropsko zlato tuzlanske atletike. Godinu dana kasnije, u februaru sa dvoranskog prvenstva u Grenoblu stigla je vijest da je Saračević osvojio bronzanu medalju hicem od 19,40 metara.

Nadamo se da će “div” sa Tušnja svoj sportski elan prenijeti i na drugu vrstu "pozornice".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.