open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zlatan Nalić danas na Tušnju protiv porodične tradicije, Široki domaćin Mladosti
Gradskim derbijem između Tuzla Cityja i Slobode danas se nastavlja deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, nakon što su u subotu odigrana dva premijerna meča.
27.09.2020. u 09:06
get url
text

Gradski rivali u susret koji od 18 sati počinje na stadionu Tušanj ulaze nakon poraza u prošlom kolu. Tuzla City koji je u prvih osam kola osvojio 13 bodova u ponedjeljak je poražen 2:0 u gostima od Borca, dok je Sloboda koja ima deset bodova četvrti ovosezonski poraz doživjela na domaćem terenu od Sarajeva.

U sedam dosadašnjih međusobnih susreta čak četiri su završena bez pobjednika. Dvaput je slavila Sloboda, dok je jednu pobjedu zabilježio Tuzla City.

- Utakmicu koja nas očekuje je derbi, a odmah znate šta znači derbi. Sve su opcije moguće, to su specifični susreti. Ako mene pitate, to je za mene takmičarska prvenstvena utakmica i kao takvoj joj pristupam. Prvenstveno je to utakmica za bodove, te jedan segment našeg puta ka krajnjem cilju - kazao je Zlatan Nalić, koji je ne tako davno sjedio na klupi Slobode.

Šef stručnog štaba tima koji će danas imati ulogu nominalnog domaćina priznao da će biti emocija.

- To je klub koji sam trenirao i klub koji je dio moje porodične tradicije. Emocije postoje, ali ja sam uposlenik FK Tuzla City. Moj jedini cilj je osvojiti tri boda - naglasio je Nalić.

Trener "crveno-crnih" Gradimir Crnogorac svjestan je da će utakmica biti teška.

- Znamo da nas očekuje teška utakmica u nedjelju, dobro smo skautirali protivnika, znamo da je to dobra ekipa s visokim ambicijama, ali imamo mladu i poletnu ekipu koja se može svakom suprotstaviti. Svi igrači su spremni i dat će maksimum kao što je to bilo i u prethodnim mečevima. Nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru i borbenu utakmicu i da će rezultat biti u našu korist - kazao je Crnogorac.

Direktan prijenos utakmice s Tušnja realizirat će MojaTV, a pravdu na ovom meču dijelit će Elvis Mujić iz Banovića.

U drugom današnjem susretu, koji od 20 sati počinje na Pecari, sastaju se Široki Brijeg i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.