open-navfaktor-logo
search
Pričao sa selektorom
Zlatan Ibrahimović se vraća iz reprezentativne penzije?
Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Janne Andersson razgovarao je sa Zlatanom Ibrahimovićem o mogućem povratku 39-godišnjeg napadača u nacionalni tim, prenijeli su brojni mediji.
27.11.2020. u 17:25
get url
text

- Nakon što je Ibrahimović najavio mogućnost da ponovno igra za reprezentaciju, odlučio sam da se prvom prilikom sastanem s njim i razgovaramo o tome - kazao je Andersson za švedske medije.

Anderson i Ibrahimović su se sastali u četvrtak.

- Mogu da kažem da je sastanak prošao u pozitivnom tonu i dogovorili smo se da nastavimo dijalog narednih mjeseci - naglasio je Andersson, koji baš i nije bio u idealnim odnosima s Ibrahimovićem nakon što je napustio reprezentaciju, a bilo je i medijskih prepucavanja.

Inače, Ibrahimović se 2016. godine oprostio od reprezentacije Švedske, za koju je u 116 utakmica postigao 62 golova, što ga čini najboljim strijelcem u historiji ove skandinavske zemlje.

Iako ima 39 godina, Zlatan pruža odlične partije u dresu Milana, koji nakon osam kola zauzima lidersku poziciju Serie A, čiji je najbolji strijelac sa deset golova upravo Ibrahimović.

Švedsku sljedeće godine očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u grupi sa Poljskom, Slovačkom i Španijom, grupi u kojoj su mogli biti Zmajevi, ali nisu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.