Pred treću utakmicu fudbaleri i stručni štab su optimistični, iako im u goste dolazi prvoplasirana ekipa i, vjerovatno, budući prvak Bosne i Hercegovine, a o tome su na press konferenciji u klupskim prostorijama govorili trener Mladen Žižović i kapiten Saša Maksimović.  

- Zrinjski je u dobrom naletu. Mi nakon niza od tri teške utakmice uspjeli smo se odmoriti u toku ove sedmice, spremiti za nedjeljnu utakmicu i u kojoj ćemo pokušati da se nametnemo kao i u prethodnoj utakmici Kupa BiH gdje smo ih eliminisali. Pokušat ćemo da primijenimo taj recept, ali i da ispravimo neke stvari koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama. Potrebna nam je podrška navijača u veoma bitnoj utakmici za nas. Mi imamo problema sa Josipom Balićem i ne vjerujem da će biti u konkurenciji za sastav, a ostali su tu na raspolaganju - kaže Mladen Žižović, šef stručnog štaba tuzlanske Slobode.

Kapiten Saša Maksimović smatra kako se loše izdanje kao u utakmici s Posušjem ne smije ponoviti. 

- Ostao je gorak okus nakon utakmice u Posušju jer nismo bili na odgovarajućem nivou. Imamo u nedjelju novu utakmicu i savršenu priliku za iskupljenje pred našim navijačima. Igramo protiv najbolje ekipe u Premijer ligi BiH, ali vjerujem da smo i mi dobra ekipa i da uz zalaganje možemo odgovoriti svakoj ekipi. Teren sigurno neće biti idealan, ali to ne smije biti nikakvo opravdanje - kaže Saša Maksimović, kapiten tuzlanske ekipe. 

Mladen Žižović se osvrnuo na uvjete na travnjaku stadiona Tušanj.

- Ovdje se puno potencira teren, pogotovo od trenera koji dolaze ovdje. Mislim da smo mi tu u najnepovoljnijem položaju što se tiče terena jer mi 50 posto utakmica igramo na njemu. Nisam se ni jednom žalio na teren na kojem ne treniramo. Mi treniramo u okolnim mjestima i to na terenima koji su lošiji od našeg. Što se tiče terena, meni je to naporno slušati. Mislim da je jednom moj trener Blaž Slišković rekao da su isti uvjeti za sve. Igrač je igrač i na pravom i na lošijem terenu i ta rečenica koju je rekao 2005. godine kada me je trenirao, ostala je duboko urezana u sjećanju. Mi se ni jednom nismo žalili na uvjete koji vladaju na Tušnju - kazao je Žižović. 

Utakmica 22. kola Premijer lige BiH između Slobode i Zrinjskog igra se u nedjelju u 15 sati.