open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Žižović: Želimo vratiti titulu u Mostar
Prozivkom igrača i prvim treningom u ponedjeljak su počele pripreme Zrinjskog za novu sezonu.
22.06.2020. u 19:33
get url
text

Tokom dana "Plemići" su obavili liječnički pregled i testiranje na COVID-19, a zbog mjera predostrožnosti početak priprema bio je zatvoren za predstavnike medija.

- Specifična je situacija jer nakon ovo situacije s koronavirusom krećemo ponovno. Bili smo aktivni do 1. juna, radili smo individualno i mislim da ćemo spremni početi pripreme za novu sezonu - kazao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Prvi dio priprema Zrinjski planira odraditi u Mostar, nakon čega će se prebaciti na Kupres. Na kraju boravka u Kupresu planirana je i prva kontrolna utakmica s Krupom u Tomislavgradu.

Kada je u pitanju igračka križaljaka za sljedeću sezonu, pod Bijelim brijegom bilo je dosta prometno ovih dana. Klub su do sada napustili Robert Mišković, Frane Čirjak, Edin Rustemović, Renato Gojković, Ivan Čurjurić, Dario Rugašević i Damir Šovšić.

Nova imena su Almir Bekić, Dragan Lovrić Ivan Enin i Filip Arežina.

- Bit će još novih imena, ali nećemo žuriti s obzirom da prijelazni rok traje do oktobra. Moramo biti sto posto sigurni u igrače koji će doći i nećemo raditi nikakve ishitrene odluke - kazao je Žižović za klupsku televiziju.

Govoreći o ambicijama kluba u novoj sezonu trener je istakao kako Zrinjski svake godine ide na duplu krunu i da to ne treba skrivati.

- To je nešto što se uvuklo u ovaj klub posljednjih godina s obzirom da smo najuspješniji kolektiv sa šest osvojenih titula. To nas tjera da i ove godine budemo dobri i da nakon dvije godine vratimo titulu u Mostar - poručio je Žižović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.