open-navfaktor-logo
search
Trener Radnika
Žižović: Na mjestu gdje je Tuzla City u prošlosti smo gledali neke druge timove
Trener premijerligaša iz Bijeljine Mladen Žižović kaže kako su njegovi izabranici na pravi način iskoristili proteklu pauzu
17.10.2019. u 11:06
get url
text

Fudbalere Radnika u meču 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje gostovanje kod Tuzla Cityja, tima koji je reprezentativnu pauzu dočekao na liderskoj poziciji domaćeg šampionata.

Trener premijerligaša iz Bijeljine Mladen Žižović kaže kako su njegovi izabranici na pravi način iskoristili proteklu pauzu.

- Mislim da nam je pauza realitivno godila. U protklom periodu odigrali smo dosta utakmica, a bilo je i igrača koji je bilo neophodno uvesti i jedan optimalni ritam kako bi spremno dočekali nastavak prvenstva – kaže Žižović.

Tim koji je nedavno preuzeo nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Baljić u prvih 12 kola doživio je tek dva poraza. Jedan od njih Tuzla City doživio je na Gradskom stadionu u Bijeljini.

- Bio je to početak sezone, ekipa Tuzla Cityja još nije bila uigrana, zbog čega vjerujem da će ovaj susret biti u potpunosti drugačiji. Protivnik se tada još uvijek tražio nakon priprema. Nakon utakmice s nama Tuzla City je ušao u odličnu seriju i apsolutno je iznenađenje što su oni na prvom mjestu pored svih drugih ekipa od kojih smo na to bili naviknuti u prošlosti – objašnjava Žižović, no ističe i da je njegova ekipa bila u dobroj formi pred odlazaka na reprezentativnu pauzu:

- Mi smo od posljendjih sedam prevenstvenih utakmica pobijedili u šest, a to nešto govori i o nama. Zbog toga vjerujem da će utakmica biti neizvjesna i zanimljiva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.