open-navfaktor-logo
search
Poslije poraza
Žižović iskazao nezadovoljstvo suđenjem, smatra da glavni arbitar nije imao jednak kriterij
Fudbaleri Širokog Brijega slavili su rezultatom 1:0 protiv Slobode na Pecari, u posljednjem susretu 23. kola Premijer lige BiH.
21.03.2022. u 20:16
get url
text

Trener Slobode Mladen Žižović na kraju susreta pokazao je nezadovoljstvo suđenjem glavnog arbitra.

- Da bi nešto osvojio, moraš zabiti gol, a mi smo imali dvije-tri prilike. Široki je pokušavao, stiskao nas je većinu utakmice. Primili smo jeftin gol, gdje nam najmanji igrač na terenu skoči pored našeg igrača koji ima kvalitet skok igre. Tim golom utakmica je otišla u pravcu u kojem je Široki želio - rekao je Žižović, dodavši:

- Dobro je što dolazi pauza. Vidjet ćemo kakvo je stanje u ekipi, a dvije povrede u prvom poluvremenu poremetile su naš balans. Mislim da nije bio ujednačen kriterij suđenja. To je stvar na koju, nažalost, mi ne možemo uticati. Čestitam Širokom na pobjedi. Pokušat ćemo da sačuvamo opstanak, to je naš primarni cilj.

Fudbalerima Slobode je ovo bila deseta utakmica u nizu bez pobjede.

-  Moramo se dobro osvježiti. Odigrat ćemo i kontrolnu utakmicu. Svaka će nam utakmica do kraja biti na ovom nivou. Ovaj niz od deset utakmica je škakljiv i nije prijatan. S obzirom na rezultate ostalih, ostali smo među sedam ekipa - rekaoje Žižović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.