open-navfaktor-logo
search
Potvrdio za medije
Ziyech se oprostio od reprezentacije Maroka: Poštujem odluke Halilhodžića
Fudbaler Chelseaja Hakim Ziyech oprostio se od dresa reprezentacije Maroka zbog selektora Vahida Halilhodžića.
08.02.2022. u 18:34
get url
text

Popularni Vaha je nedavno odlučio da neće pozivati Ziyecha u reprezentaciju zbog određenih nesuglasica, a Marokanac je danas potvrdio da više neće igrati za svoju domovinu.

- Razumijem navijače, ali ja se neću vratiti u reprezentaciju Maroka i to je moja konačna odluka. Jasno mi je kako funkcionišu stvari u selekciji i trenutno sam fokusiran samo na klub - rekao je Ziyech za ADSports TV.

VEZANI TEKST - Vaha se suočio s kritikama pa ponovio: Neću zvati Ziyecha

Ziyech je rekao da poštuje odluku Halilhodžića, koji je rekao da ga više neće pozivati čak i da je Messi.

- Na kraju krajeva, Halilhodžić je donio tu odluku i morate je poštovati. Brojne laži su došle uz to i ja se neću vraćati u reprezentaciju. Razumijem navijače i žao mi ih je, ali je takva situacija - zaključio je igrač Chelseaja.

Podsjetimo, Maroko je na Afričkom kupu nacija eliminisan u čevrfinalu od Egipta, dok će u martu ove godine protiv selekcije DR Kongo igrati baraž za odlazak na SP 2022.

Ziyech je rođen u Nizozemskoj i nastupao je za juniorske selekcije te države, a 2015. godine je promijenio državljanstvo te odlučio da igra za zemlju svog porijekla. Za Maroko je upisao 40 utakmica te zabio 17 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.