open-navfaktor-logo
search
Odletio iz Kanade
Zinedine Zidane napustio pripreme Real Madrida
Španski mediji navode da je Zidaneov iznenadni odlazak odgodio trenerov sastanak s predsjednikom Florentinom Perezom
13.07.2019. u 10:00
get url
text

Francuski stručnjak Zinedine Zidane napustio je pripreme Real Madrida poslije samo četiri dana napustio je pripreme njegove ekipe u Kanadi.

Mediji koji prate pripreme fudbalskog velikana u Kanadi pišu kako je su svi primjetili da nema Zidanea nakon što je ekipa ušla u autobus kojim je krenula na trening u kampu Montreal Impacta. Zatim je stigla poruka da se u hotel vrate trener Gregory Dupont i Zidaneov pomoćnik Hamidou Msaidie. Oni su otišli i po povratku u bus obavijestili igrače da je trener otišao te da ga u njegovom odsustvu mijenjaju oni i David Bettoni, još jedan asistent.

Klub je zvanično naveo da je Zidne to učinio zbog "ličnih razloga" i da se još ne zna kada će se vratiti iz Evrope.

Španski mediji navode da je Zidaneov iznenadni odlazak odgodio trenerov sastanak s predsjednikom Florentinom Perezom i prvim klupskim operativcem Joseom Angelom Sanchezom, koji u Kanadu dolaze sutra. Njih trojica trebali su definisati ekipu za novu sezonu, odnosno sastaviti definitivan popis odlazaka i dolazaka.

Najnovije vijesti iz Španije govore da je Zidane hitno odletio iz Kanade zato što je saznao da mu je jedan od braće teško bolestan, ali još nema službene potvrde ove informacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.