open-navfaktor-logo
search
Nevrijeme
Zimske oluje pogodile SAD, palo više od metar snijega
Oluje su se dogodile u dane u godini kad se u SAD-u najviše putuje
28.11.2019. u 08:03
get url
text

Dvije zimske oluje pogodile su u srijedu SAD zaustavivši motoriste i izazvavši kašnjenje letova u vrijeme kad Amerikanci uobičajeno zakrče autoceste i zračne luke putujući porodici i prijateljima na proslavu Dana zahvalnosti.

Brojna vozila zaglavila su na međudržavnoj cesti broj 5 nakon snažnog zimskog olujnog nevremena uzrokovanog brzim padom atmosferskog pritiska koje je rezultiralo snježnim pokrivačem visine 1,2 metra u planinskom području pacifičkog sjeveroistoka.

I američki srednji zapad teško je pogođen olujom koja je u utorak zahvatila Denver, uzrokujući na aerodromima u Minneapolisu i Chicagu velika kašnjenja i odgode letova, objavio je Index.hr

Oluje su se dogodile u dane u godini kad se u SAD-u najviše putuje. Po podacima Američkog automobilskog udruženja, gotovo rekordan broj Amerikanaca, njih 55 miliona, sprema se na put dug barem 80 kilometara zbog Dana zahvalnosti u četvrtak.

Nakon što je u utorak dijelove Kolorada pokrilo 75 centimetara sniježnog pokrivača, 30-ak centimetara snijega očekuje se i u Minneapolisu dok oluja dalje putuje prema istoku, najavljuju iz nacionalnog meteorološkog ureda. Snažna oluja kretat će se gornjim dijelom Michigana i New Yorka prema Maineu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.