open-navfaktor-logo
search
Odgovor zastupnici NS-a
Zildžić: Neka Ćudić plati porez državi, pa neka onda dijeli lekcije
Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić kazao je da bi federalna zastupnica Sabina Ćudić prije nego što krene držati lekcije o funkcionisanju Federacije trebala platiti porez za firmu Studio Kolektiva koju je vodila.
07.12.2020. u 20:25
get url
text

Podsjećamo, Ćudić je izjavila da "uzimajući u obzir da se Fadil Novalić, premijer u tehničkom mandatu, i Jelka Miličević, potpredsjednica njegove vlade, terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela neophodno je da svojim ostavkama otvore put ka formiranju nove Vlade i ekonomskom oporavku FBiH".

-U svojim biografijama zastupnica Ćudić se voli hvaliti svojim "iskustvom u privatnom sektoru". Činjenica jeste da je onda vodila firmu Studio Kolektiva, ali i da nije uplatila ni marku poreza državi, o čemu su izvještavali mediji, navodi u svojoj izjavi Zildžić.

Ako želi držati lekcije o zakonitosti, dodaje on, onda neka prvo objasni činjenicu da je "varala državu i Poresku upravu, što bi se svuda kaznilo brutalnim kaznama zatvora, a samo se ovdje tolerišu takve stvari zastupnici Ćudić jer ona očigledno vodi politiku koja odgovara HDZ-ovim strukturama u pravosuđu."

-Na koncu ovo sramotno izjednačavanje HDZ-ovih ucjena kojim je povezan izbor nove Vlade FBiH i Izborni zakon sa svima drugima, nije ništa drugo nego rad zastupnice Ćudić na skrivanju odgovornosti HDZ-a i nuđenje HDZ-u da sa "četvorkom", kao "poželjnim partnerom", pravi vlast. Legitimno je da Ćudić to traži ali neka to otvoreno kaže građanima, a ne ovako podmuklo - zaključuje u reakciji zastupnik Salko Zildžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.