open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Žilava Zvijezda skupo prodala kožu na Grbavici: U Gradačcu odluka o polufinalisti
Fudbaleri Željezničara slavili su pobjedu protiv Zvijezde Gradačac u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine.
28.02.2023. u 19:54
get url
text

Tim Edisa Mulalića trijumfovao je rezultatom 2:1. Federalni prvoligaš skupo je prodao kožu na Grbavici, a učesnik polufinala bit će poznat poslije revanša u Gradačcu.

Plavi su bolje otvorili susret. Drljo je zaprijetio iz slobodnog udarca u trećoj minuti, a devet minuta poslije Beganović je udarcem sa distance uzdrmao okvir gola.

Zvijezda se dobro i organizovano branila u prvom dijelu, omogućivši domaćem timu minimalan broj šansi.

Na nove napade Želje čekalo se do finiša prvog poluvremena. Santos je u 45. minuti poslao loptu pored gola, a ispred Brazilca je samo minut poslije u posljednji čast intervenisao gostujući čuvar mreže Dabić.

Trener domaćih Edis Mulalić od starta drugog dijela na teren je poslao Amoaha i Hodžića umjesto Križevca i Drlje.

{$galerijaFotografija}

Izmjena su se isplatile u 57. minuti. Amoah i Hodžić učestvovali su u akciji kod vodećeg gola Želje, a Hodžić je zatresao mrežu Zvijezde i stigao do prvjenca nakon što se ove zime odlučio vratiti u Želju.

U 77. minuti viđen je najljepši trenutak utakmice. Beganović je postigao eurogol iz slobodnog udarca za 2:0.

Ipak, gosti su se uspjeli vratiti u igru i finiš meča učiniti neizvjesnijim. U 80. minuti nakon loše reakcije Drine po lijevoj strani bježi Mujagić i ubacuje u peterac, a Škrijelj bez većih problema ubacuje loptu u mrežu za 2:1.

Revanš se igra 15. marta na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu.

IMG_20230228_180519.jpg
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.