open-navfaktor-logo
search
Kadrovi Dautbegović
Žica u hrani i popara za štićenike Gerontološkog centra u Nedžarićima
Amela Dautbegović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, kadar SBB-a, napravila je pravu sječu neposlušnih direktora u svom resoru
30.08.2018. u 12:33
get url
text

Počela je sa Igorom Kamočaijem u JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“, nakon njega je sa funkcije direktora Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo morao da ode Adnan Podžo, a Kenan Kestendžić je ostao bez funkcije direktora u JU “Terapijska zajednica-Kampus“ Kantona Sarajevo. Posljednji u tom nizu je Ismet Skoko, najuspješniji direktor “Gerontološkog centra“ Kantona Sarajevo.

Ne bi to bilo ništa čudno da se u ovim institucijama nije domaćinski poslovalo, pogotovo se to odnosi na Gerontološki centar i smijenjenog Ismeta Skoku. On je, nakon dugogodišnjih minusa, uspio normalizovati stanje u Centru i poslovati pozitivno. To ministrici Dilberović svakako ništa ne znači, jer ne bi za direktora vratila Skokinog prethodnika Zijada Memiševića, koji je iz godine u godinu bilježio minuse.

Memišević se svojevremeno "proslavio" nabavkama hrane po nevjerovatnim cijenama - krompir je recimo plaćao po 2, 45 KM, a u maloprodaji je bio upola jeftiniji!? Njegovi "štićenici" jeli su i najskuplji luk, kupus... Direktor je bio na "radaru" istražnih organa, ali se sve završilo smjenom. Ovih dana uslijedila je i rehabilitacija.

Njegov povratak najbolje su osjetili štićenici Centra, jer su u hrani našli žicu (!?), a sljedeće iznenađenje je bilo kada im je za obrok servirana popara, rijetka i na jelovnicima najugroženijih socijalnih kategorija. 

Novi direktor je krenuo sa starim navikama, pa je ovih dana u fokusu službenika pristigla faktura za isporučeni crijep, cirka 5000 maraka. Niti je isporučen crijep, niti je bilo kakvih radova!

Javna je tajna da je ministrica Amela Dautbegović dobila zadatak da uhljebi SBB-ove kadrove, a ovi centri su kao stvoreni za to. Prvo je trebalo zaposliti SBB-ove botove, koji su jedan od "izuma" nemuštih obračuna ove stranke sa neistomišljenicima. U Centru za socijalni rad angažman je tako "zaslužila" Zijada Karamović, a zaposlenici je i ne viđaju na poslu.

Ništa bolja situacija nije ni u "Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo", gdje direktor Midhat Osmanbegović zapošljava koga hoće, uglavnom po nalogu resorne ministrice, vrši mobing, a nedavno je prijavljen i za seksualno uznemiravanje.

Kadroviranje za primjer. Žica i popara za obrok starim i iznemoglim ljudima. Neće biti iznenađenje ako uskoro za desert dobiju sudoperu.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.