open-navfaktor-logo
search
Zapaljena tokom protesta
Zgrada "Soda so" u Tuzli bit će obnovljena kroz javno-privatno partnerstvo
Zgrada "Soda so" u Tuzli, koja ja zapaljena tokom protesta 2014. godine, trebala bi biti obnovljena kroz javno-privatno partnerstvo. Prije izbora partnera koji će renovirati objekat potrebno je uraditi projektiranje, studiju ekonomske opravdanosti i definiranje uvjeta za izbor privatog partnera kroz javni poziv.
07.09.2022. u 16:02
get url
text
Zgrada "Soda so" u Tuzli

- Ispunjeni su svi preduvjeti da krenemo s projektom. Obnova zgrade stavljena je u trogodišni i godišnji plan projekata javno-privatnog partnerstva. A formirana je interresorna komisija koja će voditi aktivnosti - kaže minstar privrede Tuzlanskog kantona Edin Duraković.

Jedan od najvažnijih poslova za komisiju, prema riječima Durakovića, jeste definiranje uvjeta koje mora ispuniti privatni partner.

- Konačni cilj je da Tuzlanski kanton dobije zgradu, bez ulaganja sredstava u ovom trenutku. Partner bi trebao dobijati mjesečenu naknadu u određenom vremenskom periodu za radove na rekonstrukciji i održavanje zgrade nakon njenog useljenja. To bi trebao biti prvi realiziran projekat javno-privatnog partnerstva u TK - pojašnjava Duraković.

Nakon što bude obnovljena u zgradi "Soda so" bit će smještena Vlada Tuzlanskog kantona i većina kantonalne službe i većina ministarstava.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.