open-navfaktor-logo
search
Pretresi još traju
Zet odbjeglog Milomira Savčića prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca?
Aleksandar Macan sa Pala navodno je prvosoumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
04.11.2021. u 10:30
get url
text

Ovu informaciju objavio je portal Istraga, a prema pisanju ovog medija, Macan je zet Milomira Savčića, odbjeglog optuženika za genocid u Srebrenici.

Pripadnici SIPA-e i MUP-a Kantona Sarajevo pretresaju stan u kojem je živio Aleksandar Macan. On, međutim, nije pronađen na adresi, a policija saslušava njegovu suprugu Marijanu Savčić-Macan.

Prema informacijama Istrage, Macanov DNK profik izolovan je na mjestu ubistva sarajevskih policajaca. Istražitelji u njegovom stanu traže i informacije o aplikaciji koja je korištena za komunikaciju u noći u ubistva, u oktobru 2018. godine. Macan je ranije povezivan sa krađom automobila.

VEZANI TEKST - Istraga ubistva sarajevskih policajaca: SIPA pretresla i Policijsku stanicu na Palama

Trenutno traju pretresi i objekata koje je koristio i Milomir Savčić, predsjedjednik Boračke organizacije Republike Srpske, koji je ovog ljeta, kako se pretpostavlja, pobjegao u Srbiju, nakon što mu je određen pritvor zbog optužbi da je u Srebrenici 1995. godine počinio krivično djelo – genocid.

Savčićeva kćerka i supruga prvoosumnjičenog Marijana Savčić-Macan zaposlena je u MUP-u Republike Srpske. Upravo je zbog toga SIPA pretresa i prostorije Policijske stanice na Palama, gdje je radno mjesto supruge Aleksandra Macana.

Prema informacijama Istrage, Macan je pobjegao u Španiju.

 

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e, u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, MUP-om RS-a i obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH od jutros pretresaju više lokacija na Palama i u Lukavici.

Osim privatnih objekata, pretresena je i Policijska stanica Pale.

{$galerijaFotografija}

Prema nepotvrđenim informacijama, dosad su privedene dvije osobe inicijala D. I. i M. S., a navodno se radi o pomagačima.

MF banka Pale, 04. 11.2021
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.