open-navfaktor-logo
search
Stanišić vs Begić
Žestoke prozivke: Nastavlja se rat saopćenjima na relaciji FSBiH - FK Zvijezda 09
Medijski rat na relaciji Fudbalski savez Bosne i Hercegovne - FK Zvijezda 09 je nastavljen.
02.07.2020. u 16:05
get url
text

Nakon što je Izvršni odbor FSBiH potvrdio da neće biti proširanja bh. elite, klub iz Etno sela Stanišić uputio je otvoreno pismo u Savez, a naslovljeno je na Izvršni odbor, predsjednika Elvedina Begića, generalnog sekretara Adnana Džemidžića i direktora sektora za takmičenja Elmira Pilava.

Nije dugo trebalo da stigne odgovor, kojeg je potpisao Begić.

VEZANI TEKST - FSBiH odgovorio predsjedniku FK Zvijezda 09

Ipak, na tome se nije sve završilo. Prvi čovjek Zvijezde 09 uputio je novo pismo na iste adrese, a kao krivca zbog toga što je IO odbacio mogućnost proširenja bh. elite okarakterisao je Begića.

- Uvaženi gospodine Begiću. Kao prvo želimo da Vam se zahvalim na brzom odgovoru. U kratkim crtama ću se veoma jasno i konkretno izjasniti o vašim navodima.

Obraćanje Vama sa "gospodine predsjedniče" je samo izraz ljudskog i profesionalnog poštovanja. Vaš utisak da mi Vas apostrofiramo kao jedinog i isključivog krivca zbog čega nije uvažen zahtjev za proširenje Premijer lige BiH je tačan. Više članova Vašeg IO FSBiH nam je direktno potvrdilo da ste Vi (isključivo VI!!!) stopirali da se raspravlja o zahtjevima šest klubova, obrazlažući to dobijenim pismom UEFA-e.

Gospodine predsjedniče, i tada i sada u odgovoru zanemarujete podršku većine klubova iz Premijer lige BiH i sportske javnosti prijedlogu za proširenje lige. Vjerovatno ti stavovi nisu ni bitni. Uvjereni smo da bi argumentovanom i korektnom raspravom članova Vašeg IO FSBiH dobili podršku za naš prijedlog.

Gospodine predsjedniče, nema zamjene teza u našem obraćanju nego jednostavno konstatovanje faktičkog stanja. Vi kažete da u dopisu imamo hronični nedostatak argumenata, a Vi sami ne dajete nijedan, osim općih stvari. Podsjetit ću Vas da smo poslali dopis svim članovima IO FSBiH u kojem smo naveli naše argumente da se usvoji naš prijedlog. Očigledno su završili u "košu" i to dovoljno pokazuje koliko ste ozbiljno razmatrali naš zahtjev.

Radi sportske javnosti ponovit ćemo još jednom - Posebno želimo da naglasimo da je odluka IO FSBiH od 1. juna 2020. godine donijeta suprotno smjernicama IO UEFA sa sjednice od 23. aprila gdje je između ostalog navedeno: Idealni scenarij, ako to dozvoli pandemija, jeste da se trenutno suspendovana domaća takmičenja završe kako bi se fudbalski klubovi mogli kvalifikovati za UEFA takmičenja po sportskim zaslugama. Ukoliko ovaj ishod ne bude moguć, posebno zbog problema s kalendarom, bilo bi poželjno da se suspendovana domaća takmičenja ponovo pokrenu u drugačijem formatu na način koji bi ipak omogućio klubovima da se kvalifikuju po sportskim zaslugama - piše, između ostalog, u novom Stanišićevom pismu.

Također, predsjednik Zvijezde 09 naglašava i ono o čemu je Faktor već pisao, a odnosi se na dopis iz entiteta RS. Stanišić tvrdi da nadležni organi entiteta RS-a nisu zabranili održavanje sportskih takmičenja.

Kompletno pismo pročitajte u nastavku:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.