open-navfaktor-logo
search
Britanski novinar
Žestoke kritike: Đoković čini sve da dobije nagradu za idiota 2020. godine
Turnir Adria Tour u organizaciji Novaka Đokovića neslavno je završio.
23.06.2020. u 17:31
get url
text

Najbolji teniser svijeta zaražen je koronavirsom, a osim Đokovića na COVID-19 pozitivni su Borna Ćorić, Gregor Dimitrov i Viktor Troicki.

Đoković je na meti žestokih kritika svjetske javnosti.

- Novak Đoković čini sve da osvoji nagradu za idiota 2020. godine - napisao je na Twitteru britanski novinar Charles Watts.

Novinarka AFP agencije Rayane Moussallem nije bila manje oštrija.

- Organizirati Adria Tour u ovim okolnostima je nešto što je najneodgovorniji čin za vrhunskog sportiste. Ne znam kako su vlasti dozvolile da se to dogodi uz prisustvo navijača i zašto se nisu poštovali svi zdravstveni protokoli. Karma? - napisala je ona.

- Sve što smo napravili u proteklih mjesec dana napravili smo čistog srca i iskrenih namjera. Žao mi je zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze, nadam se da se taj broj neće povećavati. Ostajem u samoizolaciji 15 dana i ponovit ću test za pet dana - poručio je Đoković i dodao da ne osjeća nikakve simptome.

Prema pisanju Sport Illustrateda, dio tenisera zatražio je Đokovićevu ostavku na mjestu predsjednika Savjeta ATP igrača jer se kao organizator Adria Toura ponio nemarno i neodgovorno ne poštujući preporuke ljekara.

Đoković je u sklopu Adria Tour turneje trebao doći i u Bosnu i Hercegovinu, odnosno Banju Luku i Sarajevo, ali je zbog novonastale situacije sve odgođeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.