open-navfaktor-logo
search
Mandatareve teške riječi
Žestok odgovor Erakovića Krivokapiću: Spržena zemlja je kodni naziv za ofanzivu srpskih trupa na Bihać!
Zastupnik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković osvrnuo se jučer u parlamentu Crne Gore na konstataciju mandatara Zdravka Krivokapića da je Crna Gora spržena zemlja.
03.12.2020. u 13:24
get url
text

- Zasmetao mi je taj anticivilizacijski termin koji, koristeći dostupne informacije, označava kodni naziv ofanzive srpskih trupa u Bosni na Bihać svega nekoliko dana nakon masakra u Srebrenici. Vi sigurno znate šta vam je značila ta spržena zemlja i politika koju ste tada podržavali i koju nažalost dio vas još podržava - oštar je bio Eraković.

Prema njegovim riječima, zastupnici su raspravljali o eksperimentalnoj vladi koja je posljedica izbora održanih 30. augusta 2020. godine. Izbora, dodaje Eraković, koji su obilovali neregularnostima i pritiscima na birače u Crnoj Gori, a o kojima se toliko stidljivo priča.

- Pritiscima od strane onih koji su dobili izbore, gospodo, vaših mentora koji su se na najgrublji i najbestidniji način upleli u izborni proces u Crnoj Gori. Mentora čija prošlost pripada četničkim skupovima na kojima se veličao terorizam, pjevalo i pozivalo na uništenje svega civilizacijskog. A danas neko ko je utemeljen na tim principima i na tim skupovima treba da bude kandidat za predsjednika  Vlade Crne Gore. Pa da je i u bajci, mnogo je, a nisu bajke i snovi, nego izgleda surova stvarnost naše Crne Gore - kazao je zastupnik DPS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.