open-navfaktor-logo
search
Načelnik Travnika
Žensku košarkašku reprezentaciju BiH na Vlašiću posjetio Kenan Dautović
Žensku košarkašku reprezentaciju BiH, koja se na Vlašiću priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, posjetio je danas načelnik općine Travnik Kenan Dautović.
18.05.2021. u 15:50
get url
text

Ističući da se nada uspjehu bh. košarkašica na Eurobasketu, Dautović je kazao da ga veseli što su za tako važne pripreme izabrale upravo Vlašić.

- Na ovaj način šaljemo izvanrednu poruku da na Vlašiću postoje odlični uvjeti za pripreme, te pozivam i ostale reprezentacije i sportske klubove da dođu i iskoriste ih - kazao je Dautović, dodavši kako je cilj pozicionirati Vlašić i općinu Travnik kao nezaobilaznu destinaciju sportskog turizma.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH priprema se već osam dana na Vlašiću za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji.

Selektor reprezentacije Goran Lojo ocijenio je da su uvjeti na toj planini fantastični, te je istakao da košarkašice vrijedno rade i da nemaju problema s ozljedama.

- Vlašić smo izabrali jer je to jedina planina u BiH koja ima uvjete za ovakav nivo priprema koji je nama potrebna. Ovaj period od 12 dana boravka na Vlašiću koristimo za podizanje fizičke spreme, a u subotu putujemo za Fojnicu - dodao je Lojo.

Nakon boravka u Fojnici bh. košarkašice će u Poreču odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Hrvatske, a potom u Podgorici s košarkaškom reprezentacijom Crne Gore, dok će sedam dana pred odlazak na Evropsko prvenstvo boraviti na pripremama u Tuzli.

Na Eurobasketu BiH će igrati u grupi u kojoj su Turska, Belgija i Slovenija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.