open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Zenička krim-policija rasvijetlila razbojništva, uhapšene tri osobe
Pripadnici kriminalističke policije uspješno su rasvijetlili dva razbojništva u Zenici i uhapsili počinioce, saopćeno je iz press-službe Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
10.08.2021. u 16:10
get url
text

Uhapšeni su Č. E., rođen 2002. godine, A. A., rođen 2001., kao i D. F., rođen 2001. godine, svi iz Zenice. Danas će biti proslijeđeni Kantonalnom tužilaštvu zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Prva dvojica muškaraca osumnjičeni su za krađu 155 KM i deset kutija cigareta "Marlboro" iz trgovačke radnje "Market" u ulici Prve zeničke brigade. Oni su 2. augusta oko 18 sati ušli u tu radnju, prijeteći pištoljem uzeli navedenu sumu novca i cigarete a potom pobjegli.

Č. E. i A. A. se sumnjiče također da su s zajedno s D. F., 5. augusta oko 23.30 sati, telefonom pozvali ugostiteljski objekat "King" i naručili dostavu hrane u ulicu Prve zeničke brigade, a kad je dostavljač došao na adresu, od njega su, napadnuvši ga fizički i prijeteći mu oružjem, uzeli 350 KM i dva mobilna telefona te se udaljili u nepoznatom pravcu. U ovom događaju, lakše je povrijeđena osoba inicijala B. Dž.

Nakon uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, proteklih dana poduzimane su intenzivne operativne aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja izvršenih krivičnih djela i identifikovanja počinilaca.

Prilikom pretresa, pronađeni su plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji će biti dokazi u daljnjem postupku.

FOTO: MUP ZDK

S ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja ovih razbojništava, službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, uz podršku i asistenciju službenika Policijske stanice Crkvice, izvršili su jučer pretres u ulicama Prve zeničke brigade i Kakanjskoj.

Pretres je izvršen po naredbi Kantonalnog suda u Zenici s ciljem pronalaska oružja i predmeta korišćenih tokom navedenih krivičnih djela, navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.