open-navfaktor-logo
search
Pretres u Prvomajskoj ulici
Zeničanka "pala" sa skoro kilogramom spida, našli joj i pištolj i marihuanu
Zenička policija uhapsila je T. E. (1980) iz tog grada zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
06.05.2021. u 12:10
get url
text

Uhapšena je nakon što je pretresom njenog stana u Prvomajskoj ulici u Zenici pronađena veća količina droge, kao i oružje i municija.

Akcija je izvedena nakon što su pripadnici krim-policije PU I Zenica došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima T. E., saopćili su iz MUP-a ZDK.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 800 grama bijele materije, najvjerovanije spida, 200 grama marihuane, pištolj sa okvirom i pet metaka, te digitalna vaga za precizno mjerenje.

{$galerijaFotografija}

- Sporna materija i oružje je fotografisano, izuzeto i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteno kao dokazni materijal u daljnjem postupku, dok je T.E. lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad njom zavedena kriminalistička obrada, te je ispitana u svojstvu osumnjičene na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se tereti - naveli su iz MUP-a ZDK.

Kako su dodali, protiv nje će, nakon prikupljanja i dokumentovanja slučaja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

Zeničanka "pala" sa skoro kilogram spida, 06.05.2021.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.