open-navfaktor-logo
search
Policija rasvijetlila slučaj
Zeničanin uhapšen zbog bacanja bombe u dvorište kuće u Kaknju
Policija Zeničko-dobojskog kantona pronašla je i uhapsila osobu osumnjičenu da je 18. aprila u Kaknju bacila eksplozivnu napravu u dvorište kuće H. A. u ulici 29. novembra, prilikom čije eksplozije je oštećen automobil "VW toureg", kao i kuće vlasnika vozila i njegovog prvog komšije O. H.
08.06.2022. u 12:55
get url
text

VEZANI TEKST - Eksplozija uznemirila mještane Kaknja: U dvorište bačena bomba, oštećen automobil

Kako je saopćeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici Sektora kriminalističke policije su u saradnji sa pripadnicima PS Kakanj, poduzimajući potrebne mjere i radnje došli do saznanja da se u vezu s ovim događajem može dovesti Đ. E. (1988) iz Zenice, koji je uhapšen.

Policija je pretresla kuću i pomoćne prostorije koje koristi osumnjičeni, te poduzela druge radnje s ciljem prikupljanja dokaza.

Nakon završene kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, on je, uz izvještaj o počinjenogm krivičnom djelu, predat Tužilaštvu ZDK na dalje postupanje.

{$galerijaFotografija}

Sumnjiči se za krivična djela izazivanje opće opasnosti, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

5.JPG
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.