Osim Menzilovića, sarajevska policija sinoć je uhapsila i Sabahudina Mišića (36) i Muamera Hadžića (38), obojica iz Sarajeva, a zbog sumnje da su pomogli Menziloviću nakon krivičnog djela.

Pucnjava se dogodila 2. marta oko 20.45 u ulici Braće Kadić, a kako je tada saopćeno iz MUP-a KS, u pucnjavi niko nije povrijeđen, dok je došlo do oštećenja na vozilu "seat", vlasništvo M. M., oca napadnutog A. M.

Kako je A. M. tada naveo u izjavi policiji, nepoznata osoba je iz puške u njegovom pravcu ispalila više hitaca, nakon čega je pobjegla vozilom "golf 4" tamne boje.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su, uz navođenje inicijala osumnjičenih, naveli da su trojica uhapšenih predati u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba, te da će nakon krim-obrade biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Dino Menzilović je osoba odranije dobro poznata organima gonjenja u našoj zemlji.

Više puta je hapšen zbog krađa vozila, pljački banaka, razbojništava, iznuda, napada na policiju i drugih teških krivičnih djela, a zbog čega je svojevremeno za njim Federalna uprava policije raspisivala potjernice.