open-navfaktor-logo
search
Trg Alije Izetbegovića
Zenica: Nekoliko stotina građana tražilo pravdu za Davida i Dženana
Uz pjesmu "Klinac u getu" te šakom podignutom u zrak i uzvikivanjem "Pravda", građani Zenice su tražili da se otkrije istina
05.10.2018. u 20:24
get url
text
Zenica, David Dragičević, Dženan Memić

Više stotina građana Zenice učestovalo je na spontano organizovanom protestnom skupu za Davida Dragičevića, mladića iz Banja Luke te Dženana Memića iz Sarajeva, tražeći da se rasvijetli istina o stradanju mladića. Mirno okupljanje održano je na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jasmina Numanagić iz Fojnice došla je na skup u Zenicu. Rekla je kako treba da se privedu krivci za smrti dvojice mladića.

- Ja sam došla iz Fojnice na ovaj skup u Zenicu da podržim ovaj skup za Davida i Dženana i da se ubice privedu pravdi i da pravda dođe na svoje mjesto - rekla je Jasmina Numanagić.

Safija Sarajlić iz Zenice došla je da podrži večerašnji skup.

{$galerijaFotografija}

- Došla sam da podržim ovaj skup, da se otkrije koji dželati ubijaju našu djecu u ovom mirnom, a nemirnom dobu. Pravda za njih i da se uhvate ubice i privedu i neka im narod sudi, to treba da se desi. Uvijek sam na strani Dženana i Davida. Ovo je sve uradila naša vlast, a sve će se promijeniti poslije 7. oktobra, ako narod bude pametan - rekla je Sarajlić.

"Pozvani ste da prisustvujete skupu potpore očevima Murizu Memiću i Davoru Dragičeviću koji se nalaze na trgovima u Banja Luci i Sarajevu. Skup se održava i u Tuzli. Ljudi su napokon progledali i došli da podrže. Mi smo ovdje za pravdu i istinu", rečeno je na skupu u Zenici.

Uz pjesmu "Klinac u getu", pjesmu koju je napisao David Dragičević, te šakom podignutom u zrak i uzvikivanjem "Pravda", građani Zenice su tražili da se otkrije istina o stradanju Davida Dragičevića i Dženana Memića.

David Dragičević je mladić iz Banja Luke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, Dragičević se utopio u rijeci Crkvena, nakon što je bježeći upao ili gurnut u nabujali rječicu. Davor Dragičević, Davidov otac, za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuje vrh RS-a i MUP-a RS. Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život, a preminuo je 15. februara na KCUS-u. Do danas nije otkriveno na koji način je Dženan zadobio smrtonosne povrede.

Pravda Zenica
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.