open-navfaktor-logo
search
Stari policijski znanci
Ženi upali u stan i oteli joj zlato: Uhapšeni Preljević, Lazarevski i njegova majka
Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba i u toku je njihova krim-obrada
25.12.2019. u 11:13
get url
text

Sarajevska policija pronašla je i uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su u subotu popodne upale u stan na Merhemića trgu u naselju Ciglane i uz upotrebu fizičke snage, od vlasnice otele zlatni nakit, nakon čega su pobjegle.

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva, na štetu H.B. iz Sarajeva, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, preduzeli niz mjera i radnji, te došli do saznjanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije, 24.12.2019.godine u 14,30 sati, uhapsili su: Đ. S., rođena 1975.godine, A. P., rođen 1992.godine i A. L. rođen 1993.godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo - saopćio je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba i u toku je njihova krim-obrada.

Faktor nezvanično sazanje da su uhapšeni Aldin Preljević, Aleksandar Lazarevski i njegova majka Sandra Đajić, sve troje stari policijski znanci. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.