open-navfaktor-logo
search
Presuda
Ženi strgnuo ogrlicu i oteo novčanik: Mostarcu 11 mjeseci zatvora zbog teške krađe
Kako je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva HNK u Mostaru, u izrečenu kaznu zatvora optuženiku je uračunato vrijeme provedeno u jednomjesečnom pritvoru
05.08.2019. u 16:07
get url
text
Kantonalni sud u Mostaru

Presudom Općinskog suda u Mostaru Admir Bislimi, zvani Ado, iz Mostara, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci zbog teške krađe na naročito opasan ili drzak način.

Sud je 12. jula donio osuđujuću presudu nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje.

Kako je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva HNK u Mostaru, u izrečenu kaznu zatvora optuženiku je uračunato vrijeme provedeno u jednomjesečnom pritvoru.

Bislimi je optužen da se 9. juna, oko 10 sati u ulici Husnije Repca u Mostaru, kretao iza S. K. na udaljenosti od pola metra, prema ulazu gdje ona stanuje, te da je, kada se okrenula i upitala ga hoće li ući, naglo rukama uhvatio zlatnu ogrlicu na njenom vratu, jako je povukao prema sebi i uspio je otrgnuti, a zatim joj je trznuo i uzeo novčanik iz ruku, te se trčeći udaljio s mjesta događaja.

Na taj način je sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist u vidu zlatne ogrlice "Cartier" s privjeskom, a oštećenoj S. K. je pričinjena šteta u ukupnom iznosu od 3.020 KM, navedeno je u optužnici.

Dokumente, tačnije ličnu kartu i bankovnu karticu oštećene, kao i novčanik, Bislimi je bacio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.