open-navfaktor-logo
search
Texas
Ženi prijeti 20 godina zatvora zbog svađe oko maske u avionu
Žena iz Texasa sada se suočava sa potencijalnom 20-godišnjom zatvorskom kaznom zbog incidenta u vezi sa maskom u avionu.
19.11.2021. u 10:18
get url
text

Debby Dutton (50) iz Cypressa u Texasu pojavila se pred saveznim sudom u Houstonu nakon što je 29. juna navodno napala stjuardesu tokom leta United Airlinesa na relaciji Aljaska - San Francisco.

Tokom leta, stjuardesa je primijetila da je maska Debbynog supruga, koji je spavao, skliznula s lica, pa ga je potapšala po ramenu tražeći da je vrati prije nego što avion sleti. Putnik se pridržavao ovog uputstva, piše Unilad.

Prema smjernicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), ova se naredba primjenjuje na sve zatvorene prostore svih transportnih čvorišta u Sjedinjenim Državama i američkim teritorijama, osim onih kojima upravlja američka vojska. Ovo uključuje aerodrome, autobuske terminale, sve terminale za komercijalne brodove, željezničke i metro stanice, morske luke.

Međutim, Dutton je navodno negodovala i verbalno "napala" stjuardesu, vičući: "Ne diraj mog muža, zašto ga budiš!", a potom je više puta gurnula.

Zbog toga je stjuardesa navodno zadobila povrede i modrice na desnom bicepsu, zbog čega je morala potražiti liječničku pomoć.

Prema sudskim izvještajima, suprug je zamolio ženu da se vrati na svoje mjesto, što je ona na kraju i učinila. Stjuardesa je odmah prijavila incident kapetanu.

Prema saopćenju za štampu američkog Ministarstva pravde, objavljeno je da putnici moraju stalno nositi svoje maske, a nadalje je ukazano putnicima da će im maske vjerovatno pasti dok spavaju te će ih stjuardesa će ih probuditi da vrate maske nazad na lice.

Dutton je navodno sada optužena za jednu tačku ometanja napadom, prijetnjom ili zastrašivanjem članova posade. Ova optužba nosi maksimalnu potencijalnu kaznu od 20 godina iza rešetaka i novčanu kaznu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.