open-navfaktor-logo
search
Oštra osuda
Žene SDA: Protiv zdravstvenih radnika KCUS-a vodi se morbidna politička kampanja
Žene Stranke demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuju medijske manipulacije i nasrtaje na zdravstvene radnike uposlene u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), koji već više od godinu dana ulažu ogromne napore da pruže pomoć pacijentima oboljelim od COVID-19, navodi se u saopćenju. 
04.04.2021. u 19:13
get url
text

- Objavljivanjem i predstavljanjem "anonimnog pisma" kao vjerodostojnog dokumenta ne vrši se samo pritisak na direktoricu, menadžment i sve uposlenika KCUS-a već i na hiljade građana koji svakodnevno koriste usluge te najveće zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

Ugrožavanje povjerenja građana u zdravstveni sistem zbog političkih interesa i to u jeku trećeg talasa pandemije neodgovorno je prije svega prema tim građanima, a zatim i prema zdravstvenim radnicima koji su već mjesecima na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa. S obzirom na aktere, metode i kanale kojim se od nepotpisanog dokumenta nastoji kreirati afera i više je nego jasno da se radi o politički motivisanoj kampanji - stoji u saopćenju Žene SDA. 

Zvanični podaci, navodi se dalje, "ukazuju na činjenicu da je smrtnost od bolesti COVID-19 u Kantonu Sarajevo među najmanjima u Bosni i Hercegovini, a upravo se na KCUS-u pruža pomoć onim najtežim pacijentima, što dovoljno govori o rezultatima rada uposlenika te ustanove i njenog menadžmenta".

- Dok sve države svijeta nastoje jedinstveno djelovati u pokušaju suzbijanja širenja pandemije i spašavanja ljudskih života, u Kantonu Sarajevo se ova pošast nastoji iskoristiti za skupljanje političkih poena i nanošenje štete oponentima. Pokušaji da vrijedni i požrtvovani zdravstveni radnici budu kolateralna šteta nemoralnih političkih obračuna su neprihvatljivi.

Žene SDA još jednom upućuju najoštrije kritike na račun onih koji vode takvu morbidnu političku kampanju, ne zbog zdravstvenih radnica koje su politički angažovane u našoj organizaciji već zbog svih zdravstvenih radnika u KCUS-u i cijeloj Bosni i Hercegovini, a zatim zbog svih građana čije se povjerenje u zdravstveni sistem nastoji urušiti zbog interesa nedoraslih i empatije lišenih politikanata - zaključuju na kraju svog saopćenja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.