Kako navode, ne tako davno svjedočili smo sjednici Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Zenice imao neprimjeren i neumjesan istup prema vijećnici Emini Tufekčić koji je Organizacija Žene SDA Zenica najoštrije osudila.

- Sličan incident, nažalost desio se ponovo. Ovaj put putem društvenih mreža. Nakon što je vijećnica Emina Tufekčić javno objavila video na kojem jasno i precizno govori o obećanim, a nerealizovanim projektima gradonačelnika Zenice, njegove pristalice i istomišljenici su pozvali "na silovanje" vijećnice Tufekčić - kažu iz Žena SDA.

Obzirom na težinu napisanog, organizacija Žene SDA najoštrije osuđuje primitivnu, šovinističku i seksističku uvredu koja je upućena vijećnici Tufekčić.

- Neprihvatljivo je da se na ovakav način obraća bilo kome, bez obzira na političko opredjeljenje. Pozivamo nadležne organe kao i udruženja za zaštitu žena da čim prije stanu u odbranu Emine Tufekčić, ali i svih drugih žena od ovakvih ispada koji, nažalost, nisu rijetka pojava u našem društvu - saopćile su Žene SDA.