open-navfaktor-logo
search
Skup u Sarajevu
Žene SDA hrabre, obrazovane i smjele koračaju "Sigurno ka pobjedi"
U sklopu tribine pod nazivom "Sigurno ka pobjedi" održana je promocija kandidatkinja SDA Sarajevo, za sve nivoe vlasti. 
06.09.2022. u 17:22
get url
text
SDA Žene Sarajevo

Predsjednik KO SDA Sarajevo, Sedin Kahriman i predsjednica Povjereništva KO Žene SDA Sarajevo Alma Omerović, uputili su zahvalnost svim članicama i simpatizerkama koje snažno podržavaju, prije svega SDA, a posebno žene.

Između ostalih kandidatkinja, prisutnim članicama i simpatizerkama obratila se i potpredsjednica KO SDA i direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, ukazujući na snagu žene i njen položaj unutar SDA sve vrijeme, kao i na promjene koje su žene spremne i mogu učiniti.

Podrška kandidatkinjama nije izostala ni od ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, koja je istakla činjenicu da su žene oduvijek bile te koje su činile SDA još snažnijom i istrajnijom u svojim idejama.

Predsjednica Organizacije Žena SDA BiH, Kenela Zuko, poručila je prisutnima da je potrebno prvenstveno podržati predsjednika Bakira Izetbegovića, i sve vrijedne kandidate, koji svakodnevno rade na stranačkoj afirmaciji.

- Sinoćnja tribina pokazala je još jednom kako su žene zaista snaga, i one u kojima stoji stub bosanskohercegovačkog društva, poštujući sve postulate koje se stavljaju pred njih. Istrajne, hrabre, obrazovane, smjele, i stamene koračaju - "Sigurno ka pobjedi" - navodi se u saopćenju Kantonalne organizacije žena SDA Sarajevo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.