open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Žene SDA: Ermina Hodžić nikad nije bila predsjednica Asocijacije žena SDA
Savez za bolju budućnost (SBB) BiH saopćio je večeras kako je u tu stranku danas pristupila "donedavna predsjednica Asocijacije žena u SDA Centar Sarajevo Ermina Hodžić sa svojim saradnicama".
12.07.2021. u 22:11
get url
text

- Budući da želimo biti politički aktivne i pozitivno utjecati na procese u društvu, u SBB-u smo prepoznale priliku za naš snažniji društveni aktivizam. To je stranka koja ima potencijal i snagu da donese promjene na svim nivoima u BiH - kazala je Hodžić, navedeno je u saopćenju.

U istom saopćenju dodaje se da su novim članicama doček priredile aktivistice Foruma žena SBB-a Općine Centar, koje su im uručile i članske kartice SBB-a, kao i da im je povjerenik SBB-a za Kanton Sarajevo Mirvad Kurić poželio dobrodošlicu i stavio se na raspolaganje za buduće aktivnosti.

Na ovo saopćenje stiglo je reagiranje kantonalnog odbora Žene SDA u kojem se ističe da se radi o dezinformaciji i plasiranju neistinitih navoda, te da Ermina Hodžić nikada nije bila u funkciji predsjednice, niti Asocijacije žena Sarajevo, a ni Organizacije Žena SDA Sarajevo, kako sada nosi naziv.

- Ističemo i smatramo za neophodnim navesti da Ermina Hodžić nikada nije bila u funkciji predsjednice, niti Asocijacije žena Sarajevo, a ni Organizacije Žena SDA Sarajevo, kako sada nosi naziv. Pomenuta je bila samo članica općinskog odbora Organizacije Žene SDA Centar, u periodu mandata tadašnje predsjednice Lejle Khatab, a nakon čega je u ovaj odbor uvedeno Povjereništvo. Nikada, za vrijeme svog članstva u SDA, pomenuta, nije bila na toj funkciji, te smatramo nepristojnim i neprofesionalnim plasiranje ovakvih informacija od dotične i nove političke opcije kojoj pripada, a u svrhu sticanja neke vrste ugleda u toj stranci. Uzevši u obzir sve pomenuto, ograđujemo se od ovakvih dezinformacija plasiranih u javnost, za koje smatramo da itekako štete ugledu, kako Organizaciji Žene SDA Sarajevo, tako i SDA u cijelosti - ističe se u ragiranju.

Dodaje se da su informaciju prenijeli i pojedini mediji a koji bi, kako ističu, "prema načelima novinarske etike, trebali i morali plasirati istinite i provjerene informacije".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.