open-navfaktor-logo
search
Traži odštetu
Žena tužila supruga: Nakon šest godina braka priznao da je homoseksualac
Kao osnovu za naknadu štete navela je da se njen muž prije ulaska u brak "pogrešno predstavio"
02.11.2019. u 19:09
get url
text

Žena koja koja je nakon šest godina braka saznala da je njen suprug homoseksualac, podigla je tužbu ptoriv njega i traži skoro 450.000 funti (oko 988.000 KM) odštete.

Prema sudskim dokumentima, žena nije bila svjesna da je njen suprug homoseksualac, prije nego što su uplovili u bračne vode.

Prije vjenčanja, muškarac iz Južnoafričke Republike svojoj budućoj supruzi predstavio se kao heteroseksualac koji sa njom želi imati djecu, te biti u monogamnoj vezi.

Dva mjeseca nakon što su proslavili šestu godišnjicu braka, on je svojoj supruzi priznao da je homoseksualac, moglo se čuti u sudu u Cape Townu.

Žena, čiji identitet nije objavljen, tražila je odštetu od 255.000 funti za emocionalnu bol i psihološku traumu, te 204.000 funti zvog gubitka prihoda.

- Kao osnovu za naknadu štete navela je da se njen muž prije ulaska u brak "pogrešno predstavio", navodeći kako je heteroseksualni muškarac koji je želi oženiti, da bi mogli imati djecu u heteroseksualnom, monogamnom braku - naveo je sudac Mark Sher u presudi, javlja Times Live.

Navodi se i to kako žena tvrdi da ona do septembra 2018. godine nije bila svjesna seksualne orjentacije svog supruga, piše Mirror.

Međutim, tužba nije dobro prošla kod sudije, te je ženi naredio da suprugu plati naknadu za troškove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.