open-navfaktor-logo
search
Akcija kod Posušja
Žena pala sa visine od šest metara u hladnu vodu, spasioci je izvukli na sigurno
Spasioci Gorske službe spašavanja iz Posušja spasili su jučer mčlađu ženu koja je povrijeđena u kanjonu Brine kod Posušja. 
19.11.2020. u 14:20
get url
text

Prema informacijama iz Saveza GSSuBiH, jučer je oko 16 sati pokrenuta akcija spašavanja, nakon što je žena pala sa visine od šest metara u hladnu vodu, iz koje se nije uspjela izvući.

- Unesrećena se zbog skliskog terena nije mogla uspeti, te je plivala 20-ak metara nizvodno i tu je zaglavila i trazila pomoć. Dolaskom gorskih spasilaca, te brzim uvidom u situaciju, krenulo se u akciju spašavanja. Jedan se pripadnik spustio niz vertikalu 15-20 metara i ukazao joj prvu pomoć te je presvukao i utoplio, dok su ostali pripremali sistem za podizanje. Unesrećena je izvučena, utopljena te prebačena do vozila. Akcija je završila uspješno u 18 sati, te je unesrećena predana svojim kolegicama i odvezena u topli dom - naveli su iz GSS-a.

U akciji je sudjelovalo osam spasilaca, koji su odmah nakon ovog spašavanja u kanjonu rijeke Brine, pritekli u pomoć kolegama iz ostalih stanica GSS-a u potrazi za nestalim paraglajderom kod Livna. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.