navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bez razmišljanja

Žena otvorila vrata aviona kako bi prozračila prostor

Kabinsko osoblje i ostali putnici su ostali u čudu. Avion je tada još bio na zemlji i trebao je krenuti. Ubrzo je uhapšena, a ovakvi slučajevi u Kini nisu rijetkost

Objavljeno: 28.09.2019. u 14:45
get url
text

U Kini je došlo do kašnjenja aviona zbog žene koja je otvorila vrata aviona kako bi malo prozračila prostor.

Naime, na aerodromu u provinciji Hubei let iz Wuhana u Lanzhou kasnio je čak sat vremena. Žena starija od 50 godina je sjedila pored izlaza u slučaju nužde. Kabinsko osoblje ju je posebno upozorilo da vrata smije otvoriti samo u slučaju krajnje nužde. No čim se stjuardesa okrenula od nje, žena je pritisnula dugme i otvorila vrata kako bi malo prozračila. Rekla je da joj je trebalo svježeg zraka.

Kabinsko osoblje i ostali putnici su ostali u čudu. Avion je tada još bio na zemlji i trebao je krenuti. Ubrzo je uhapšena, a ovakvi slučajevi u Kini nisu rijetkost.

Žena koja je u julu 2018. prvi put putovala avionom pomiješala je vrata toaleta i izlaz u slučaju opasnosti, a let je kasnio dva sata.

Žena je deset dana bila u pritvoru.

U januaru 2015. godine muškarac je morao platiti 4.500 eura jer je nakon slijetanja u grad Chongqing otvorio izlaz u slučaju nužde. Istu stvar je napravio u junu 2019. putnik koji je putovao iz Bangkoka u Hubei, piše Tag24