Turska

Zemljotres u Istanbulu srušio munaru džamije

Objavljeno: 26.09.2019. u 14:37

Ured guvernera Istanbula saopćio je da nadležne službe do sada nisu zaprimile niti jednu prijavu velike štete. U saopćenju se navodi da su sve službe u pripravnosti

FOTO: AA

Tokom današnjeg zemljotresa u Istanbulu srušila se munara džamije u distriktu Avcilar, javlja Anadolu Agency (AA).

Agencija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopćila je da je epicentar potresa registriran u Mramornom moru kod istanbulskog distrikta Silivri i na dubini tla od sedam kilometara.

Foto: AA

Ured guvernera Istanbula saopćio je da AFAD i druge nadležne službe do sada nisu zaprimile niti jednu prijavu velike štete. U saopćenju se navodi da su sve službe u pripravnosti.

Reporter AA javlja da je tokom podrhtavanja tla došlo do rušenja munare džamije u distriktu Avcilar. Potres se osjetio u cijeloj metropoli na Bosforu, a brojni građani su napuštali zgrade, a evakuirani su u učenici iz nekoliko škola. I u utorak je istu jugozapadnu regiju Istanbula pogodio zemljotres jačine 4,6 stepeni po Richteru.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije