open-navfaktor-logo
search
Na meti Eldin Adilović
Željo traži napadača: Vraća li se nekada najbolji strijelac PLBiH na Grbavicu?
Fudbalski klub Željezničar promijenit će "krvnu sliku" pred start nove sezone u kojoj će Plavi jurišati na šampionsku titulu.
04.06.2020. u 14:17
get url
text

Klub sa Grbavice slavi 100. rođendan i imat će obavezu da šampionski pehar vrati u Dolinu ćupova.

Amar Osim, trener najtrofejnijeg bh. kluba, ekipu za najviše domete počeo je sklapati još prošlog ljeta, a da radi odličan posao pokazalo se u derbijima protiv Sarajeva u kojima su Plavi ostvarili dvije pobjede (5:2, 3:1).

Ispostavilo se da je povratnik Semir Štilić bio prevaga, kako u duelima sa komšijama, tako i većini ostalih utakmica. Bez obzira na pauzu koju je imao prije dolaska na Grbavicu, pokazao je da ga nastupi u plavom dresu posebno nadahnjuju i da protivnici nemaju odgovor na njegovu igru. I ko zna kako bi sve završilo ove sezone da koronavirus i politika nisu upleli prste u bh. fudbal...

Upravo je Štilić temelj na kojem će Osim graditi šampionske ambicije. A uz njega bi se trebala okupiti ekipa iskusnih fudbalera koji su spremni za najveće izazove.

U narednoj sezoni navijačima Želje mogao bi se predstaviti još jedan bivši igrač. Kako saznaje Faktor, dres premijerligaša sa Grbavice ponovo bi mogao obući Eldin Adilović, koji bi trebao zamijeniti Ivana Lendrića (napušta Grbavicu). 

Iskusni napadač već neko vrijeme je bez kluba, dugo nije igrao takmičarske utakmice, ali to ne bi trebala biti prepreka. "Devetka" koja je golovima i borbenošću na terenu "kupila" Manijake posjeduje pobjednički DNK. Potvrdio je to Adilović nebrojeno puta u dresu Plavih, a u prilog tome "govore" i brojke.

U sezoni 2011/12. bio je najbolji strijelac Premijer lige BiH sa 20 postignutih golova, dok je sezonu kasnije 18 puta tresao protivničke mreže u prvenstvu naše zemlje. U obje sezone sa Željom je osvajao šampionsku titulu, a u sezoni 2011/12. sa Plavim je osvojio i Kup BiH.

Adilović je Grbavicu napustio u septembru 2013. godine kada je prešao u Samsunspor.

I proteklih godina šaputalo se o njegovom povratku, a izgleda da je sada došlo vrijeme za to. Adilović je u februaru napunio 34 godine. Daleko od toga da ga je "vrijeme pregazilo", a ako se uzme u obzir njegov profesionalni odnos prema fudbalu, te činjenica da se oporavio od povrede, onda bi Osim u njemu imao ozbiljnu prijetnju protivničkim golmanima. 

Na Grbavici, ali i iz Adilovićevog tabora po tom pitanju još se ne oglašavaju, ali gdje ima dima, ima i vatre...   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.