open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željo teže od očekivanog slavio protiv Mladosti, gol i asistencija Štilića
Nakon večerašnjeg trijumfa Plavi se nalaze na drugom mjestu sa 26 bodova, jednim manje od Sarajeva koje drži lidersku poziciju
19.10.2019. u 19:50
get url
text

Fudbaleri Željezničara stigli su sedme ovosezonske pobjede nakon što su večeras na stadionu Grbavica s 2:1 savladali Mladost iz Doboja ko Kaknja.

Za razliku od duela dva tima u Kupu BiH, kada su Plavi slavili s visokih 6:1, večeras su izabranici Amara Osima do trijumfa stigli mnogo teže, i to nakon preokreta.

Prvu ozbiljniju priliku Željo je imao u 13. minuti kada je šutirao Sadiković, ali je lopta otišla pored gola.

Plavi su većim dijelom prvog poluvremena imali loptu u svom posjedu, no teško su dolazili u prave prilike.

Deset minuta prije kraja prvog dijela Asim Zec je poklušao, no izblokiran, a dvije minute kasnije Krpić je poslije udarca glavom prebacio gol Velića.

Već u narednom napadu Fanimo je pogodio za prednost gostiju. Odličnu dugu loptu Hiroša Fanimo je dobro smirio, a potom iskosa s desne strane pogodio mrežu Erića za vodstvo Mladosti.

Pogodak Matthiasa Fanima za 0:1 pogledajte OVDJE.

{$galerijaFotografija}

S minimalnom prednošću gosti iz Doboja kod Kaknja otišli su na poluvrijeme, no svega devet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno domaćinu da izjednači preko Semira Štilića.

Pogodak Semira Štilića za 1:1 pogledajte OVDJE.

U 62. minuti poništen ponovo se zatresna mreža gostiju. Strijelac je bio Mladen Veselinovića, ali je njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj je bio Ermin Zec koji je na poluvremeenu zamijenio mlađeg brata Asima.

{$galerijaFotografija}

Dvadeset minuta prije kraja utakmice na Grbavici su odahnuli, nakon što je Željezničar golom Sulejmana Krpića stigao do totalnog preokreta protiv Mladosti. Kapiten Plavih bio je najviši u skoku poslije ubačaja Semira Štilića. Bio je ovo deseti prvenstveni pogodak Krpića.

Pogodak Sulejmana Krpića za 2:1 pogledajte OVDJE.

Nakon večerašnjeg trijumfa Plavi se nalaze na drugom mjestu sa 26 bodova, jednim manje od Sarajeva koje drži lidersku poziciju.

FK Željezničar-FK Mladost 2 19.10.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.