open-navfaktor-logo
search
Katastrofa Slobode
Željo protutnjao Tuzlom za prvo mjesto na tabeli, Štilić iskopirao Messija
Duel na Tušnju ostat će upamćen po majstoriji Semira Štilića, koji je u 51. minuti postigao najljepši ovosezonski gol u Premijer ligi BiH.
09.11.2019. u 18:21
get url
text

Željezničar je rezultatom 4:0 pregazio Slobodu na stadionu Tušanj u Tuzli u posljednjem meču subotnjeg programa 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Duel na Tušnju ostat će upamćen po majstoriji Semira Štilića, koji je u 51. minuti postigao najljepši ovosezonski gol u Premijer ligi BiH.

Mreže u gradu soli mirovale su do 15. minute. Željo je iskoristio slabosti Slobode u skok-igri i nakon kornera poveo preko Osmankovića. Doduše, Osmanković nije pogodio glavom, već atipično za jednog defanzivca - petom, popularnom štiklom. Nisu Slobodi pomogli protesti kod sudije Dragana Petrovića. Domaći su smatrali da je Osmanković prethodno faulirao Bekića, ali banjalučki sudija pokazao je na centar.

Mogao je Željo poslije vodećeg pogotka završiti posao na Tušnju. Štilić je u 26. minuti uzdrmao prečku iz slobodnog udarca.

Samo minut kasnije Ramović je izbio sam pred Lakića, koji brani njegov udarac, a lopta potom dolazi kod Krpića koji nije uspio pogoditi praznu mrežu. Jusić je intervenisao na gol-liniji.

Livančić je u 30. minuti topovski šutirao, lopta odlazi pored gola i tako nagovijestio nešto bolju igru Slobode.

Dobru priliku Sloboda je imala i u 31. minuti. Pršeš je ušao u šesnaesterac i ubacio na drugu stativu, a za djelić sekunde je zakasnio Amer Bekić.

To je bilo sve u prvom dijelu, a na startu drugog, u 51. minuti na Tušnju je viđen najljepši gol ove sezone.

Semir Štilić je u stilu Lionela Messije uzeo loptu na sredini terena, na putu prema golu Slobode majstorski se oslobađao svojih čuvara, a kada je došlo vrijeme da šutira, samo je potkopao loptu i lobovao čuvara mreže domaćih Nikolu Lakića.

Na 3:0 povisio  je Sulejman Krpić, 11. golom u sezoni u 78. minuti. Asistirao mu je igrač utakmice Semir Štilić. Konačnih 4:0 postavio je rezervista Dženan Zajmović u 90. minuti.

Željo se na tabeli bodovno poravnao sa Sarajevom, ali zbog bolje gol razlike preuzeo je lidersku poziciju. Oba tima imaju po 32 boda.

Sloboda je na 10. mjestu sa 15 bodova, tri više od Mladosti koja je u zoni ispadanja i ima utakmicu manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.