open-navfaktor-logo
search
Kriza na Grbavici
Željo pred Čelik: Zašto je oduzeta kapitenska traka Vedranu Kjosevskom?
Plavi će protiv Zeničana pred domaćim navijačima tražiti izlaz iz velike krize
04.10.2018. u 14:23
get url
text

Fudbaleri Željezničara i Čelika sutra od 18 sati na Grbavici će otvoriti 13. kolo BHT Premijer lige BiH.

Plavi će protiv Zeničana tražiti izlaz iz velike krize. Izabranici trenera Milomira Odovića u posljednje četiri utakmice ne znaju za pobjedu (dva poraza - Široki Brijeg i GOŠK i dva remija Mladost i Sloboda), a kriza rezultata i igre koštala ih je gubitka liderske pozicije.

- Igramo jedan meč poslije turbulentnog perioda i tri slabe odigrane utakmice. U takvoj situaciji dogodile su se još neke stvari. Nadam se da ćemo iz ove situacije izaći jači i pokazati da možemo. Suština je da smognemo snage i odigramo onako kako ova ekipa može. Previše smo pažnje obraćali na protivinike, ali ova ekipa ima snage da se nametne - rekao je šef stručnog štaba FK Željezničar Milomir Odović na samom početku zvanične press konferencije.

- Znamo svi šta nam je činiti. Moramo dati sve od sebe i kako bismo se izvukli iz krize. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - nadovezao se na izjavu svog trenera lijevi bek Plavih Antonio Pavić.

Na svu krizu rezultata i igre Plavih stigao je i disciplinski postupak protiv kapitena Vedrana Kjosevskog, kojem je oduzeta traka, pa će ekipu protiv Čelika na teren izvesti novi kapiten Sulejman Krpić.

- Incident sa golmanom dogodio se nesporedno poslije utakmice. Sto posto je istinit jer ga je prijavila osoba odana klubu. Neću da ulazim šta se dogodilo. Takvo ponašanje zaslužuje pokretanje disciplinskog postupka da pokažemo da smo ozbiljni - naglasio je Odović, te dodao:

- Kjosevski neće biti u konkurenciji do okončanja postupka. On će iznijeti svoje argumente i klub će se oglasiti. Sama činjenica da se govori o kupovini alkohola zaslužuje da se pokrene disciplinski postupak. Možda smo pogriješili što smo izabrali Krpića, ali smo se svi složili da njegova riječ ima težinu.

{$galerijaFotografija}

Iako Želju očekuje važan duel, Kjosevski, koji je prema tvrdnjama iz kluba viđen kako kupuje alkohol nakon utakmice sa GOŠK-om, bio je jedna od glavnih tema današnje press konferencije.

- Volio bih da Kjosevski nastavi karijeru i da ostvari dobar inostrani angažman. Razmotrit ćemo sve, pa ćemo vidjeti šta je bilo - kazao je strateg Plavih.

Pred susret sa Zeničanima, od kojih je Željezničar poražen na Bilinom polju na startu ove sezonu, Odović ima određene dileme, pogotovo u defanzivi.

- Imam dileme na stoperskim pozicijama, Osmanković je imao problema sa listom, dok Bogičević ima kartone - kazao je Odović.

Pavić koji se vraća u početnu postavu kratko je usporedio PLBiH i 1. HNL.

- U odnosu na 1. HNL u BiH se igra čvršće. Liga je izjednačena i dosta teška je za igru - rekao je Pavić.

Popularni Oda osvrnuo se i na utakmice protiv Slobode i GOŠK-a, u kojima je Željezničar odigrao daleko ispod svog nivoa.

- Definitivno najslabiju utakmicu smo odigrali protiv Slobode. Igrači nisu imali petlje po klizavom terenu. Protiv GOŠK-a smo izlazili visoko i ispadali te dozvoljavali GOŠK-u da napravi centaršuteve, a gol smo primili iz kornera. Poslije smo stvarali prilike, ali nismo uspjeli - konstatovao je Odović, te naglasio kako mu podrška navijača puno znači, ali i da ujedno predstavlja dodatnu odgovornost.

Antonio Pavić je otkrio i da su igrači napravili sastanak, a sve kako bi se kriza što prije prebrodila.

- Nakon ovog svega skupili smo se i svi smo zajedno. Imali smo sastanak međusobno i svlačionica je ujedinjena - poručio je Pavić.

Na kraju vrijedi spomenuti da će pravdu na susretu između Željezničara i Čelika dijeliti Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Željezničar press 04.10.2018. DSC_1765.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.