open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željo po prve bodove van Grbavice, Borac i Velež traže izlaz iz krize
Tri meča šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.
22.08.2021. u 08:08
get url
text

Program od 17 sati u Prijedoru otvaraju Rudar i Borac. Aktuelni prvak u četiri odigrana meča skupio je svega dva boda. Banjalučani su promijenili i dva trenera pa će prvu pobjedu u sezoni i iskupljenje za katastrofu prtiv Zrinjskog tražiti s novim šefom Nemanjom Milanovićem, koji je tim preuzeo prošle sedmice poslije smjene Zorana Milinkovića.

Da Rudar može i zna iznenaditi pokazala je pobjeda protiv Veleža, ali nakon toga Prijedorčani su upisali dva poraza (Sarajevo, Željezničar).

Meč sudi Velimir Drinić iz Modriče, a direktan prijenos je na Areni Sport.

U 19 sati u Bijeljini se sastaju Radnik i Željezničar. Semberci poste pet kola i još uvijek su bez pobjede. Osvojili su dva boda. Željo ima sedam bodova, a svih sedam osvojili su na Grbavici. Plavi traže prvi plijen van svoga doma.

Trener Plavih Tomislav Ivković u ovom meču ne može računati na Nedima Mekića, dok njegov kolega Vlado Jagodić ima na raspolaganju sve fudbalere.

Glavni arbitar bit će Ermin Sivac iz Zenice. Utakmicu prenosi Moja TV.

Posljednji meč nedjeljnog programa na stadionu Pecara od 21 sat igraju Široki Brijeg i Velež.

Ako je suditi po ovosezonskim nastupima Širokog pred domaćom publikom, za očekivati je tvrdu utakmicu s malo golova.

Široki je igrao tri meča na Pecari, osvojio pet bodova, uz dva postignuta i niti jedan primljen gol.

Velež želi iskljupljenje za poraz od Slobode u Mostaru u prošlom kolu. Četiri boda u prva četiri meča ne zadovoljava apetite Rođenih, koji su porasli nakon dobrih partija na eurosceni.

Duel koji prenosi Arena sport sudit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

U subotu su odigrana dva meča. Sarajevo je na Tušnju nanijelo prvi ovosezonski poraz Slobodi slavivši sa 2:1, dok su Zrinjski i Tuzla City remizirali u Mostaru rezultatom 1:1.

Utakmica Leotar - Posušje koja se trebala igrati u subotu prolongirana je za srijedu, nakon što je igrače trebinjskog tima pokosio stomačni virus.

Lider na tabeli poslije četiri kola je Tuzla City sa 13 bodova, a isto toliko ima i Sloboda s utakmicom više. Sarajevo je osvojilo 12, a Zrinjski 11 bodova. Mostarci imaju meč manje u odnosu na Slobodu i Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.