open-navfaktor-logo
search
Poražavajući podatak
Željo na Grbavici protiv ekipa s dna tabele osvojio bod od mogućih devet
Trenutno posljednjeplasirana Krupa sa Grbavice je odnijela bod, dok je GOŠK, koji je momentalno na 11. mjestu, odnio puni plijen, baš kao i Zvijezda u 15. kolu PLBiH
06.11.2018. u 13:33
get url
text

S gorkim okusom poraza u gradskom derbiju fudbaleri Željezničara će u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Tuzla City. Osim loše forme, slabe igre i atmosfere koja baš i ne zrači optimizmom, Milomira Odovića svakako brine i situacija sa stoperima.

Jadranko Bogičević je potpisan pred derbi, Miloš Bakrač će u derbiju zaradio crveni karton, dok je Kemal Osmanković u 117. ligaškom duelu protiv Sarajeva dobio treći žuti karton.

Tuzla City na Grbavicu stiže nakon pobjede nad GOŠK-om, a trenutno zauzima desetu poziciju. Ovaj podatak i ne ide pretjerano na ruku Željezničaru, jer Plavi ove sezone ne briljiraju na domaćem terenu u susretima sa klubovima iz donjeg dijela tabele.

Naime, trenutno posljednjeplasirana Krupa sa Grbavice je odnijela bod, dok je GOŠK, koji je momentalno na 11. mjestu, odnio puni plijen, baš kao i Zvijezda u 15. kolu PLBiH.

Na Grbavicu se timovi ne dolaze više isključivo braniti, već nadigravati, a sjajan teren im u tome itekako pomaže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.