open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Željo i Sarajevo remizirali, Bordo tim sačuvao veliku prednost
Tresla se gora, rodio se miš. Vječiti bh. derbi između Željezničara i Sarajeva na Grbavici odigran je bez pogodaka - 0:0.
01.03.2021. u 19:23
get url
text

Ovo je prvi derbi još od aprila 2018. na kojem su mirovale mreže.

Sarajevo je i poslije 20 odigranih kola neporaženo, sa 46 bodova na kontu, devet više od prvih pratitelja Želje i Širokog Brijega.

Najveću šansu Željo je imao u 30. minuti preko Veselinovića. Ubacio je Bojo, jedan defanzivac Sarajeva kratko odbio loptu na koju je natrčao ofanzivac Plavih, ali Kovačević brani njegov udarac.

Želji je u osmoj minuti poništen gol. Kosorić je pogodio glavom, ali je signalizirana nedozvoljena pozicija.

Tim Amara Osima bio je defnitivno bolji i rastrčaniji u prvom poluvremenu, a gosti nisu imali udarca u okvir gola. Jedinu smislenu akciju u 37. minuti upropastio je Fanimo slabim prijemom lopte.

Sarajevo je znatno bolje krenulo u drugi dio. U 50. minuti najbolju šansu za goste imao je Velskoski, koji je poslije prodora i ubacivanja Sušića šutirao pravo u Erića. Minutu kasnije Pejović je oprobao šut sa distance, Erić je i ovoga puta bio siguran.

{$galerijaFotografija}

Uglavnom, bilo je to sve što se prilika tiče. Na kraju su žestok sudar glavama imali Mujezinović i Oremuš. Igrač Sarajeva je stadion napustio na nosilima.

Arbitar Irfan Peljto pokazao je sedam žutih kartona - dva domaćim i pet gostujućim fudbalerima.

Utakmicu na Grbavici pratio je selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev.

Derbi Željezničar - Sarajevo, 01.03.2021
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.